Jocelyne Moreau (november 2015)

Dead Baby Bird (Vimeo)
Muziek
: Requiem for cello alone, Peter Sculthorpe (1929–2014)
Cello: Detmar Leertouwer

Jocelyne Moreau heeft 20 jaar ervaring als fotograaf en is vooral bekend om haar portretten van beroemde Nederlanders o.a. voor de VPRO gids.

Ze ontwikkelt zich op dit moment steeds meer als filmmaker. Haar werkwijze is speels & intuïtief waarbij naast het stille fotografische beeld, ook beweging, ritme, geluid en muziek een belangrijke rol speelt.

Haar voorlopige filmische experimenten bestaan tot nu toe vooral uit foto’s en zijn ontstaan door haar  toenemende interesse om een verhaal te willen vertellen. Fotograaf van huis uit, haar bedoeling was in eerste instantie de spanning tussen de verschillende elementen door middel van kadrering in een enkel beeld te willen vastleggen. Vastleggen was een natuurlijke behoefte om de tijd stil te leggen, om alles in rust achteraf te kunnen beschouwen, totdat haar liefde voor dans en muziek haar deed beseffen dat de schoonheid van het leven in haar vergankelijkheid en vluchtigheid van de momenten die ze probeerde vast te zetten. Het resulteerde voor haar in het loslaten van het kiezen van een enkel beeld om te experimenteren met ritme, beweging, geluid en het verbinden van beelden.

Jocelyne Moreau werkt als fotograaf en filmmaker zowel autonoom als in opdracht.

Link
Dead baby bird
jocelynemoreau.com
Eerdere expo’s van Jocelyne.