Daphne Verheijke (januari/februari 2015)

Mijn inspiratie komt voort uit meerde bronnen, dat zijn reizen naar o.a. Italië, Egypte, Afrika en vele andere prachtige landen waarbinnen de natuur en oude culturen met elkaar zijn verweven.

In mijn schilderijen is de natuur vaak een grote inspiratiebron zoals licht, kleur, landschappelijke ruimte, ik schilder dat als een impressie van licht, beweging en kleur, op het eerste zicht abstract maar uiteindelijk vaak landschappelijk en ruimtelijk.

In mijn tekeningen gaat het meer om emoties, tijdens het schilderen zijn de kleuren een grote leidraad, de betoverende werking van kleuren, ik wil dat ze een bepaalde gelaagdheid en diepte vangen en licht uitstralen.

De suggestie van wat het zou kunnen zijn geeft mij tijdens het schilderen is een enorme uitdaging, het eindresultaat is daardoor ook een mysterie en dat wil ik ook.

Afgestudeerd in 1990 aan de G. Rietveld Academie richting schilderen en vrije grafiek. Vele exposities volgde op diverse locaties zowel solo als in groep exposities. In de loop van de jaren zijn veel schilderijen aangekocht door bedrijven, particulieren, verzamelaars, zowel in het binnenland als en in het buitenland.

Onlangs zijn er een aantal schilderijen verkocht via de www.saatchiart.com Deze aankopen zijn naar Amerika geëxporteerd. Onder deze site kunt u ook mijn recente schilderijen bekijken, op te zoeken onder mijn naam Daphne Verheijke.