Zwemmersgeluk. Op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik

In Zwemmersgeluk. Op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik (door Jim Jansen & Kjeld de Ruyter) geven topwetenschappers als o.a. Frank Backx, Maria Hopman, Merel Kindt, Eric Scherder en Jaap Seidell antwoorden op vragen over conditie, angst, beloning, kou en voeding en delen prominente zwemmers als Enith Brigitha, Suzanne Brummel, Huub van der Lubbe, Andrea Maier, Ionica Smeets, Jacco Verhaeren en anderen hun liefde voor deze sport. Natuurlijk delen de auteurs hun persoonlijke favoriete zwemplekken, van Den Helder tot Maastricht en van Groningen tot Zeeland. Met een voorwoord van Pieter van den Hoogenband.

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke blad New Scientist en schrijft over wetenschap in het algemeen voor Het Parool. Tijdens de coronacrisis is hij gaan zwemmen en bevangen geraakt door het zwemmersgeluk.
Kjeld de Ruyter is grafisch vormgever en eigenaar van Puntspatie [bno], (ijs)zwemmer en lifeguard bij de Amsterdamse Reddingsbrigade, fotografeert en zwemt vrijwel dagelijks.