Uitgaand schrijven nr. 37. Dagboek van een kantoorchef

‘Het boekje getuigt ook daadwerkelijk van eerbied voor het papier, door de sublieme vormgeving, gebonden, linnen rug, linoleumsneden. […] Ik had het kunnen weten: dit papier is bezield. […] Mijn eerste Lev Lunc krijgt een ereplaats in de kast.’
– Arjan Peters, de Volkskrant, 6 maart 2009

Deze uitgave verscheen ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Puntspatie. Niet eerder verscheen er werk van de russische schrijver Lev Lunc (1901–1923) in het Nederlands. Het boekje werd  lovend gerecenseerd in o.a. de Volkskrant, HP/De Tijd, Vrij Nederland en Binnenlands Bestuur.

Een ambtenaar gaat ten onder aan zijn passie voor papier. Op sublieme wijze neemt Lev Lunc de bureaucratie op de hak. Met Uitgaand schrijven Nr. 37 biedt Lev Lunc een vermakelijke blik in een kafkaëske wereld waarin papieren regels en wetten onverbiddelijk de dienst lijken uit maken. Of toch niet helemaal…?
Verschenen in een gebonden editie, met linnen rug en een beplakte band met omslaggravure in reliëf. Een speciaal buikbandje bevat de complete tekst van het verhaal in het Russisch. Het boekje is geïllustreerd door Natalia Cincunegui, die voor deze uitgave zeven linoleumsnedes maakte.